Fasole Batuta - Reteta De Post
articol scris de Fraiche Bistro blog fraiche-bistro.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am avut nevoie de;
- 300 grame de fasole;
- 5-6 catei de usturoi, mai mari;
- 1 ceapa;
- 2 rosii tocate marunt (sau date prin masina);
- sare;
- 4-5 linguri ulei.
Am pus fasolea la fiert intr-un vas cu apa. In functie de marimea acesteia timpul de fierbere difera, dar in medie trebuie sa stea cam 2-3 ore la fiert. Daca scade apa, mai adaugati.
Un truc pentru a se fierbe mai repede este sa o lasati de seara la inmuiat.
Cand fasolea s-a fiert am scurs-o de apa, am pus-o intr-un bol incapator, am adaugat 2-3 linguri de ulei, pisati cateii de usturoi si putina sare. Am amestecat totul cu un mixer.
Cand este pasta gustati din ea pentru a vedea daca este suficient de sarata. Adaugati sare dupa gust.
Intr-o tigaie, am adaugat 2 linguri de ulei, ceapa tocata julien si am lasat pe foc pana s-a inmuiat sau a devenit cristalina. Am adaugat cele 2 rosii tocate marunt si am mai lasat aproximativ 10 minute, amestecand din cand in cand.
Am turnat ceapa calita deasupra si m-am infruptat :)
Bon apetit! :)