Fasole Batuta, Naut Si Usturoi Copt

articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ce poate fi nelalocul lui in combinatia asta? Nimic! :)
Ador fasolea batuta si cu toate astea o fac extrem de rar. Ceapa prajita si stomacul meu nu se impaca bine... sechele ale anilor de studentie :) cand zilele in care mancam o data pe zi se numarau pe multe degete. :))
Am folosit o conserva de 540g de fasole romano, e un tip de fasole pestrita, foarte gustoasa + 200g de naut fiert + 50g ulei din samburi de struguri pt c-am vrut un gust neutru+ o capatana de usturoi copt (vedeti mai jos cum) + sare si piper dupa gust. Se amesteca totul in blender si se transfera intr-un castron.
Sosul
- o ceapa rosie mijlocie, tocata marunt se prajeste la foc mic, in putin ulei (acelasi ulei din samburi de struguri) . Ceapa trebuie prajita pana e gatita, dupa ce a devenit sticloasa am acoperit-o cu apa si am lasat-o pe foc pana a scazut apa complet, moment in care am adaugat o lingura de bulion de rosii si 2 linguri de bulion de gogosari (al meu a fost de casa si este mai lichid decat bulionul de rosii). Daca e prea sec, subtiati-l cu putina apa. Se mai prajesc toate pret de 2 minute amestecand incet, dar incontinuu. Sosul se asterne peste fasolea batuta.
Se serveste cu paine proaspata si (eventual) muraturi.
Capatana de usturoi necuratata, am copt-o 35 minute la 450F, invelita bine in folie de aluminiu.
Usturoiul copt are o aroma superba.
