contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Fasole Batuta (frecata)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


by Alice albinutza
     Dragiii mei nu am nici cea mai vaga idee despre reactia pe care o veti avea, voi, citind reteta de mai jos. Cert este ca eu o ador! E vorvba de Fasole batuta, sau frecata, dupa cum  mai e cunoscuta aceasta savurosenie culinara. Recunosc insa, cinstit, ca nu ma dau in vant dupa fasolea frecata cu ceapa prajita si putintica pasta de tomate... decat daca mi-o prepara bunii mei prieteni Gabi si Teacher :)). Dar fasolea facuta dupa cum imi place mie e mai dificil de digerat. E o salatica grea si cu ceva mai multe calorii.... Sa va povestesc, asa-i ca sunteti nerabdatori? Apai ia luati voi pixu' si notati:


   Asadar ingrediente:
  •  300 gr fasole alba fiarta si scursa de apa
  • 1 ceapa rosie tocata marunt
  • 50-70 gr maioneza de casa, la care adaug inevitabil o lingura de mustar
  • sare dupa gust
  • putin cimbru uscat

   * daca inlocuiesti maioneza doar cu ulei + mustarul...o poti repede transforma intr-un adevart deliciu de post!
   Treaba e super simpla. notati, da?!  Fasolea fiarta si scursa de apa o punem in blender si o mixam pana ii vine rau :)), serios... o bleduim rau de tot. Eu folosesc blenderul vertical, Moulinex-ul cel nou :P si toata treaba asta se termina in maxim 3 minute.
     Peste fasolea batuta adaugam ceapa rosie tocata marunt, maioneza de casa, putin cimbru uscat si sare dupa gust.
   Amestecam, omogenizam, lasam la rece vreo juma de ora... mai adaugam sare daca ni se pare ca mai e nevoie....si...
   Pofta buna!