contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Farinata, Faina, Torta Di Ceci, Socca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


sunt numele aceluiasi fel de mancare pe care l-am descoperit la genoa. se mananca ca aperitiv sau in loc de foccacia (ceci inseamna naut in italiana).
faina genoveza este un fel de lipie/clatita din apa, faina de naut si ulei de maline si probabil ca a venit de pe coasta de nord a africii, impreuna cu populatia araba care traieste in genoa.
se face asa: amesteca 250gr de faina de naut(plafar, magazine naturiste) cu 500ml de apa, o lingurita de sare si 4-5 linguri de ulei de masline extravirgin. lasa macar o jumatate de ora sa se umfle bine faina. la final trebuie sa aibe comsistenta compozitiei de clatite.
unge o tava cu ulei, toarna compozitia si da la cuptorul incins 15-20 de minute. se poate face si in tigaie pe argaz dar e mai dificil de intors.
merge foarte bine cu pomodori secchi, si un putina tahina(pasta de susan). am avut alaturi un greco bianco bine racit din ciro, italia. buon appetito.


Articol recomandat de wineandknives.blogspot.com