Farfalle Homemade
Sursa farfalle homemade
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
azi am avut chef sa fac paste .dar paste facute in casa... postasem cindva niste tagliatelle,acum voiam altceva,eram de citva timp urmarita de imaginea pastelor "fluture"si de posibilitatea de a incerca sa le fac.
azi am putut sa le dau curs,mi-au luat vreo ora,mi-a placut joaca de-a fluturii,razele de soare navaleau in bucatarie si stiu ca desi se lasa asteptata ,primavara va sosi in curind!
am inceput prin a face un aluat din 2 oua medii,organice(cele mai organice posibile,din curtea parinteasca!),cca 200 grame de faina 650.am framintat pina cind am obtinut un aluat nelipicios(pentru a fi asa ,mai ajustam din cantitatea de faina,adaugind cite putin) si elastic pe care l-am lasat in frigider cca 40 minute,invelit in folie alimentara.
dupa etapa frigider l-am plasat pe blatul nitel infainat si
l-am impartit in 4 apoi:
si am facut foile la masina de paste,
am beneficiat si de ajutor chiar!
apoi am taiat foile pe lungime cu rola de pizza,obtinind fisii cu cca 3 cm latime,dupa care am actionat cu rola cu disc ondulat,obtinind dreptunghiuri dantelate,latura mare avind cca 5 cm.
fluturasii i-am obtinut facind un pliu la mijlocul dreptunghiului si apoi aducind si laturile mari,pliate tot la mijloc,linga el,stringind ferm din degete:
fluturasii,sau funditele,cum vreti a le spune(simon le-a spus "papioane",deci tot fluturi) le-am lasat insiruite pe masa vreo 3 ore,cit am haladuit prin parcuri si locuri de joaca ,voind a profita de citeva raze de soare...la intoarcere,am pastrat citeva pentru a le servi drept prinz,restul le-am plasat intr-o tava,spre uscare totala si apoi depozitare in saculet de pinza sau recipient cu capac.
sa va arat deci prinzul meu delicios,deci?
va e pofta?fluturasii va asteapta!:))