contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Farfalle Cu Sparanghel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




O reteta simpla si rapida,  de duminica, din cartea Paste, colectia Delicii in bucatarie, Ed. Adevarul, 2011.
Pregatire: 15'
Preparare: 25'
Dificultate: mica
Calorii: 306
Vin: Pinot Blanc

Ingrediente:
350g farfalle,
3-4 fire de sparanghel,
1 ceapa mica,
3 linguri ulei de masline extravirgin,
2 oua,
100ml supa de legume,
condimente 5 senses Extravagant, Kotanyi
sare si piper.

Mod de preparare:
Spala sparanghelul si cu ajutorul cutitului econom sau a unui curatator de legume, curata partea exterioara a tulpinii si fierbe-l 2 minute in apa cu un praf de sare.
Incinge uleiul, adauga ceapa tocata si caleste-o pana devine lucioasa, apoi pune sparanghelul taiat rondele.

 Stinge cu supa de legume si lasa la fiert, pe foc mic, timp de 5 minute. Pune sare si piper, dupa gust. Am adaugat si  o lingurita de condimente 5 senses Extravagant de la Kotanyi.

Fierbe pastele al dente in apa cu sare.
Scurge pastele, raceste-le sub jet de apa  rece si asezoneaza-le cu sosul de sparanghel.
 Si am presarat si putina branzica, pentru ca-s fan branza ;-)

Separat, fierbe ouale, curata-le de coaja, taie-le jumatati pe lungime si faramiteaza galbenusul deasupra pastelor.  Albusul lasati-l deoparte sau dati-l sotului/prietenului ;-) :P
Presara patrunjel tocat. Eu am presarat condimente 5 senses Extravagant de la Kotanyi, care contine: sare de mare, fructul pasiunii, piper, curcuma, schinduf, lemongrass, tarhon.
Serveste imediat.
In loc de Pinot blanc am avut vin spumant Zarea, demisec ;-)
Sfat!
Fierbe foarte putin sparanghelul, lasandu-l al dente, deoarece, atunci cand il incalzesti cu pastele, caldura inmagazinata de acestea il va mai inmuia putin. Adaosul de galbenus sfaramat peste paste are darul de a da o textura mai cremoasa preparatului.