Farfalle Cu Sos De Rosii Uscate Si Prosciutto
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
* 300 g paste farfalle * 100 g prosciutto
* 3/4 cana rosii uscate feliate
* 4 lg de unt * 2 galbenusuri de ou
* 2-3 lg de smantana * 1/2 cana vin alb sec
* 2-3 lg de pesmet + crutoane uscate
* coaja rasa si sucul de la 1/2 lamaie
* patrunjel proaspat, tocat marunt
* sare * piper
Mod de preparare:
Se fierb pastele farfalle dupa instructiunile de pe ambalaj. Intre timp se face sosul. Se taie rosiile uscate si prosciutt in fasii subtiri. Intr-o tigaie se pun
cele 4 linguri de unt si se adauga rosiile si prosciutt. Calim putin, apoi adaugam cele 2 galbenusuri frecate cu smantana si diluate cu vin alb.
Adaugam in tigaie, punem si pesmetul si lasam sa fiarba 2-3 minute. Adaugam si sucul de lamaie, coaja rasa, crutoanele si patrunjelul proaspat tocat. Se ia de pe foc si se serveste cald peste paste.