Farfalle Cu Peste Si Sos De Mustar
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Ingrediente:
*300 gr paste farfalle
*500 gr file de peste alb ( pangassius)
*1 ardei rosu taiat cubulete
*2 linguri de mustar *150 ml smantana
* vin alb *ulei de masline
*zeama de lamaie *patrunjel(optional)
*sare *piper
Mod de preparare:
Pastele se pun la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Pestele se spala doar la jet, se tamponeaza si se prajeste in ulei pe ambele fete. Presarati sare si piper. Cand se raceste putin indepartati pielita, daca este cazul, apoi desfaceti in bucati cu ajutorul unei furculite. Pentru aspect in uleiul de la peste am intors 2-3 minute cubuletele de ardei rosu.
Intre timp, preparati un sos din smantana, mustar, vinul alb, la care adaugati sucul si coaja rasa de la 1/2 lamaie. Cantitatile dupa gustul fiecaruia.. Fierbeti la foc mic timp de 2 minute. Scurgeti pastele si turnati sosul deasupra. Se amesteca toate si se servesc.