Farfalle Cu Fructe De Mare
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Sylvia, iti multumesc pentru sosul delicios de la aceste fructe de mare.
- 250 g creveti, dezghetati si decorticati
- 250 g inele de calamar, dezghetate
- 5 catei de usturoi (mici), tocat
- 1 ceapa, tocata
- 2 pahare de vin alb
- 1 lingura mare de smantana grasa (eu am folosit mascarpone)
- 1 varf praf de chilli
- 2 linguri ulei de masline
- paste, pentru 3 persoane
- un praf de sare
- 1 legatura patrunjel, tocata mic
In uleiul incins caleste putin inelele de calamar. Adauga cepa sicaleste 3 minute, la foc mediu (sa nu se arda), amestecand. Adaugausturoiul si mai caleste putin.
Adauga vinul si gateste calamarii inca5 minute la foc mediu- mare. Adauga crevetii si gateste-i cate 2 minutepe fiecare parte.
Pune smantana si pastele fierte, chilli, amestecabine si lasa 1 minut sa se intrepatrunda aromele. La sfarsit trebuie sarezulte un sos dens. Ia de pe foc si aduga patrunjelul.
Se servesc alaturi de un vin alb (asa a fost la noi)