Farfalle Cu Bacon Si Vinete
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
"E amuzant sa faci paste;trebuie preparate cu dragoste ,apoi mancate repede,cu entuziasm si poate chiar cu plescaituri, daca e nevoie!"spunea Jamie Oliver intr-o carte de-a sa.
Cu respect,inteligenta si simplitate,pastele pot fi combinate cu legume,peste si carne pentru a prepara o masa delicioasa care va va face sa simtiti ca tocmai v-ar fi imbratisat o "mamma italiana"!:)Ingrediete:
500 g paste farfalle
250 g rosii cherry
100 g bacon crud-uscat(taiat cubulete)
250 g mozzarella
1 vanata taiata cuburi
cativa catei de usturoi
1 ceapa mica
oregano
patrunjel sau busuioc
sare,piper si fulgi de chilli (dupa gust)
Mod de preparare:
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet.
Am rumenit baconul intr-o tigaie mare,l-am scos si in aceiasi tigaie am pus 2 linguri de ulei de masline in care am calit usor ceapa si usturoil tocate marunt.Am adaugat vanata,m-am plimbat cu paleta prin tigaie,am pus capacul si am lasat asa 3-4 minute.
Apoi,am adaugat un polonic de apa de unde fierb pastele,sare,piper,oregano,chilli si al mai lasat sa fiarba la foc mic inca 5 minute.Urmeaza rosiile cherry,taiate in doua,amestec usor si adaug baconul,pastele scurse fierte al dente si... gata,servim cu mozzarella si patrunjel .
MI-NU-NA-TE !:)