Farfale In Sos, Cu Piept De Pui Crocant
articol scris de truedelights blog
INGREDIENTE:
- 400 g farfale
- un piept de pui
- pesmet
- un ou
- 2 linguri faina
- diverse condimente
Pentru sos:
- 6-7 linguri suc de rosii
- 3-4 catei de usturoi
- 3 linguri cu smantana
- condimente
PREPARARE:
Pieptul de pui se spala se dezoseaza si se taie fasii subtiri.
Oul se bate cu faina , apoi cu condimente dupa gust: sare,piper,boia dulce,busuioc si marar uscat,vegeta.
Pesmetul il amestecam cu diverse ierburi
aromate:busuioc ,menta, patrunjel, marar.
Luam fiecare fasie de piept de pui ,
o trecem prin amestecul de ou
apoi o tavalim prin pesmetul aromat.
Prajim in ulei incins pana devin
usor crocante.Le scoatem pe
servete de hartie sa se scurga .
Fierbem pastele in apa cu sare, le scurgem si
le clatim in mai multe ape reci, apoi le
amestecam cu putin ulei de masline sa nu
se lipeasca intre ele.
Pregatim si sosul:
Prajim usturoiul taiat feliute in 3-4 linguri
ulei apoi adaugam sucul de rosii si
smantana.Amestecam bine si lasam
pe foc pana se ingroasa putin.
Adaugam si condimentele dupa gust:
sare,vegeta,piper,boia dulce,
boia iute,busuioc,patrunjel,
marar,cimbru.
La sfarsit adaugam si pastele si
amestecam foarte usor.
Montam pe farfurie un strat de paste
in sos ,presaram patrunjel verde
tocat si deasupra
repartizam fasiile crocante de pui.
Servim preparatul in stare calda.