contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Farcis Nicos

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


O reteta de origine franceza care se poate savura ca atare sau ca garnitura la miel sau vitel.
Legume
-3 vinete mici
-2 dovlecei
-5-6 ardei rosii
Umplutura ardei
-1 ceapa
-3 linguri ulei de masline
-200 g orez
-o rosie
-cimbru
-patrunjel
-sare, piper
Umplutura dovlecei
-200 g carne tocata de porc
-2 oua
-busuioc
-patrunjel
-sare,piper
Umplutura vinete
-1 ceapa
-1 lingura ulei de masline
-miez de la o felie de paine
-1 bila mozzarella
-1 catel usturoi
-cinbru
-sare,piper
Mod de preparare
1. Se taie capacul ardeilor si se curata de cotor si nervuri, se trec repede printr-un jet de apa rece si se usuca cu servete de hartie.Spalati si uscati dovleceii,apoi taiatii bucati de aproximativ 5 cm. Se scoate partea din mijloc cu un cutit special pentru mere. Intre timp se fierbe orezul, se scurge si se lasa la racit.
2. Se taie capacul si fundul vinetelor si se face o cruce in miezul lor cu un cutit ascutit. Bucatile se pun intr-o tava unsa cu ulei, cu partea crestata in sus, si se coc la 180 C pentru 30 de minute. Dupa ce se racesc, scoateti miezul vinetei, care acum ar trebui sa iasa usor. Se pune deoparte atat miezul cat si portiunile golite.
3.Fierbeti intr-un vas mare apa si opariti dovlecelul cateva minute.Apoi acesta se scurge de apa si se usuca cu servete de hartie.Se procedeaza la fel si cu ardeiul.
4. Se pregatesc umpluturile.Pentru ardei se caleste ceapa in ulei de masline,se amesteca cu orez si rosia taiata cuburi.Se condimenteaza cu cimbru,patrunjel, sare si piper.Pentru vinete se caleste ceapa, se adauga miezul tocat al vinetelor, miez de paine si usturoi tocat. Se condimenteaza cu cimbru, sare si piper. Umpleti vinetele cu acest amestec si puneti deasupra o felie de mozzarella.Pentru dovlecel, se amesteca ouale cu carne tocata, busuioc si patrunjel,sare si piper.Se umplu dovleceii cu amestecul rezultat.
5. Se pun legumele umplute intr-o tava unsa si se stropesc cu ulei de masline. Se dau la cuptor la 180 C pentru 30 de minute.
comentarii



Articol recomandat de 3sisterscooking.blogspot.com