Falafel
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Originar din Egipt, falafelul este un fel de mancare popular in Orientul Mijlociu. Noi ne-am delectat cu aceste “alftel” de chiftelute.
Ce iti trebuie (poza 1)
- 400 gr naut
- 1 legatura patrunjel
- 5 catei de usturoi
- 1 ceapa
- sare, piper, cimbru
- o lingura ulei de masline ( sau un ou pentru cei care nuvor sa faca reteta de post)
Plan de lucru:
-Nautul este lasat peste noapte la inmuiat in apa. Boabele isi vor mari volumul. Punem in blender sau dam prin masina de tocat toate ingredientele si obtinem o pasta. Condimentam dupa gust (poza 2)
- Din aceasta compozitie formam chiftelute, pe care le rostogolim prin faina (poza 3). Le rumenim pe ambele parti (poza 4).
Pofta buna! (poza 5)
Timp de preparare: 30 de minute (fara timpul cat sta nautul la inmuiat)
Pret: 9 lei (poate varia în functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Filed under: A6. Preparate fara carne