Falafel
Sursa Falafel
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 2 cani naut pus la inmuiat peste noapte
- 1 ceapa
- 5 catei de usturoi
- 1 lingurita coriandru, pudra
- 1 lingurita chimion, pudra
- putin chilli
- sare, piper dupa gust
- 1 legatura patrunjel
- 1/2 lingurita bicarbonat
- pesmet (sau susan, faina) pentru imbracat chiftelele
- ulei pentru prajit
Nautul, nefiert impreuna cu ceapa, usturoiul, patrunjelul se amesteca intr-un mixer pana devin pasta. Se adauga condimentele si bicarbonatul si se mixeaza bine. Lasa pasta sa se odihneasca 1/2 ora.
Cu mana putin uda formeaza bile, pe care le dai prin pesmet si le asezi pe o farfurie. Pune la incins uleiul intr-o tigaie.
Prajeste falafelul pe toate partile, pana devine auriu.
Se serveste cald, cu salata tabouleh (de patrunjel).