contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Falafel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


  • 2 cani naut pus la inmuiat peste noapte
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingurita coriandru, pudra
  • 1 lingurita chimion, pudra
  • putin chilli
  • sare, piper dupa gust
  • 1 legatura patrunjel
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • pesmet (sau susan, faina) pentru imbracat chiftelele
  • ulei pentru prajit

Nautul, nefiert impreuna cu ceapa, usturoiul, patrunjelul se amesteca intr-un mixer pana devin pasta. Se adauga condimentele si bicarbonatul si se mixeaza bine. Lasa pasta sa se odihneasca 1/2 ora.
 

Cu mana putin uda formeaza bile, pe care le dai prin  pesmet si le asezi pe o farfurie. Pune la incins uleiul intr-o tigaie.


 
 
 Prajeste falafelul pe toate partile, pana devine auriu.


Se serveste cald, cu salata tabouleh (de patrunjel).


Articol recomandat de brindusascheaua.blogspot.com