Falafel
Sursa falafel
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
o reteta apartinind bucatariei orientului mijlociu si care cred ca place multora dintre noi,falafelul m-a cucerit de la "prima intilnire", cu textura sa destul de crocanta si emanatia de arome imbietoare.poate fi un fel vegetarian sau de post extrem de satios,care combinat cu o salata tabbouleh,
o muratura si o lipie
sau o simpla salata de rosii si castraveti nu va face sa simta lipsa carnii nici pe cei mai carnivori declarati dintre noi.iata cum il fac eu,nu e o reteta standard ci una adaptata dupa posibilitati si incercari si preparari repetate.
ingrediente:
500 grame de naut hidratat bine ,se pune cu o seara inainte in apa,
2 catei de usturoi,
o ceapa medie,
un virf de cutit bicarbonat de sodiu stins cu lamiie sau otet,
un praf de boia iute de ardei,
o legatura buna de patrunjel,
o lingurita de coriandru praf-eu am avut doar boabe,
susan pentru decor,
sare,piper proaspat macinat,
ulei pentru prajit,optional,eu le-am facut in cuptor,fara ulei.am dat toate ingredientele la robot
si am obtinut o pasta pe care am lasat-o la odihnit 1/2 de ora.apoi am format bilute mici,cam de 2 cm diametrul ,pe care le-am tavalit prin susan
si pe care le-am plasat intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si le-am dat la cuptorul preincalzit,la foc mic,pina cind au inceput a se rumeni pe partea care vine in contact cu hirtia ,cred ca in jur de 20-30 minute.le-am servit cu salata verde ,au iesit foarte bune si asa,varianta de baza presupunind prajirea in ulei,un pic de savoare,dar si ceva agresiune pentru unele organisme...pe care eu am evitat-o de aceasta data.
enjoy!