contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Falafel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Năutul este bogat în proteine, săruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier) și în complexul de vitamine B. Având o concentrație ridicată de proteine (24%), la care se adaugă și un procent consistent de hidrați de carbon și grăsimi, năutul are o valoare alimentară deosebită, înlocuind în buna parte proteinele din carne.

Ingrediente: 1 cana naut pe care il punem la inmuiat in apa calduta timp de 12 ore cel putin, praz, 2 linguri patrunjel tocat, 2 linguri coliandru tocat, 1 lingurita sare, 1 catel usturoi, pier, susan.
Dupa ce sa inmuiat nautul, il punem in blender si il pasam impreuna cu prazul, patrunjelul, coriandrul, sarea, usturoiul si pierul.
Formam chiftelute din compozitie si le tavalim prin susan.
Intr-o tigaie antiaderenta punem putin ulei de masline si prajim chiftelutele de naut pe ambele parti.

Sunt delicioase si sanatoase!