contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Falafel Cu Sos Tahini

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


by Alice albinutza

   Iubiti nautul? Eu sper ca da. Pentru ca e foarte gustos si sanatos. De obicei il folosesc la prepararea Hummusului, dar de data asta l-am folosit pentru a obtine un savuros Falafel.
    Pentru prepararea Falafelului puneti nautul la inmuiat in apa rece cu putin bicarbonat de sodiu, peste noapte. A doua zi scurgeti de apa si nu e necesar sa il fierbeti. 

    Asadar ingrediente:
  • 250 gr naut inmuiat de cu seara si scurs de apa
  • 2 lingurite chimion sau cumin praf
  • 1 lingurita coriandru praf
  • coaja rasa fin de la o lamaie mica
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 1 legatura mica de frunze de patrunjel verde sau si mai bun coriandru
  • 1/2 ceapa tocata marunt
  • ulei pentru prajit
pentru sos tahini:
  • 1 pahar de iaurt
  • 1 lingurita tahini
  • putina zeama de lamaie
  • amestec din menta uscata, sare de mare si piper proaspat macinat
    Pentru a prepara falafelul incepeti de cu o seara inainte si puneti nautul la inmuiat in apa rece cu putin bicarbonat. A doua zi, scurgeti nautul de apa si puneti boabele in robot. Adaugati putina sare si mixati pana obtineti o compozitie de consistenta unui pesmet fin. Adaugati ceapa, usturoiul, patrunjelul verde, condimentele si mixati pana se omogenizeaza  si se obtine o compozitie grunjoasa. Rasturnati compozitia intr-un bol si asezonati dupa gust cu sare si piper macinat (optional). Formati apoi chiftelute pe care le veti da la rece pentru o jumatate de ora. Dupa care intr-o tigaie incingeti uleiul si prajiti chiftelutele pe fiecare parte.  
   Scoateti-le pe hartie absorbanta si consumati-le calde alaturi de sosul tahini.
   Pentru sosul tahini amestecati toate ingredientele si puteti adauga 1-2 lingurite de apa calda, daca e necesar, pentru a obtine o consistenta mai subtire.
   Pofta buna!