Falafel Cu Sos Tahini
Sursa Falafel cu sos tahini
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
Iubiti nautul? Eu sper ca da. Pentru ca e foarte gustos si sanatos. De obicei il folosesc la prepararea Hummusului, dar de data asta l-am folosit pentru a obtine un savuros Falafel.
Pentru prepararea Falafelului puneti nautul la inmuiat in apa rece cu putin bicarbonat de sodiu, peste noapte. A doua zi scurgeti de apa si nu e necesar sa il fierbeti.
Asadar ingrediente:
- 250 gr naut inmuiat de cu seara si scurs de apa
- 2 lingurite chimion sau cumin praf
- 1 lingurita coriandru praf
- coaja rasa fin de la o lamaie mica
- 2 catei de usturoi tocati
- 1 legatura mica de frunze de patrunjel verde sau si mai bun coriandru
- 1/2 ceapa tocata marunt
- ulei pentru prajit
- 1 pahar de iaurt
- 1 lingurita tahini
- putina zeama de lamaie
- amestec din menta uscata, sare de mare si piper proaspat macinat
Pentru a prepara falafelul incepeti de cu o seara inainte si puneti nautul la inmuiat in apa rece cu putin bicarbonat. A doua zi, scurgeti nautul de apa si puneti boabele in robot. Adaugati putina sare si mixati pana obtineti o compozitie de consistenta unui pesmet fin. Adaugati ceapa, usturoiul, patrunjelul verde, condimentele si mixati pana se omogenizeaza si se obtine o compozitie grunjoasa. Rasturnati compozitia intr-un bol si asezonati dupa gust cu sare si piper macinat (optional). Formati apoi chiftelute pe care le veti da la rece pentru o jumatate de ora. Dupa care intr-o tigaie incingeti uleiul si prajiti chiftelutele pe fiecare parte.
Scoateti-le pe hartie absorbanta si consumati-le calde alaturi de sosul tahini.
Pentru sosul tahini amestecati toate ingredientele si puteti adauga 1-2 lingurite de apa calda, daca e necesar, pentru a obtine o consistenta mai subtire.
Pofta buna!