Fajitas Cu Pui
Sursa Fajitas cu Pui
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Fajiiiiitas! Ca fani Friends ce suntem, nu putem sa mai spunem fajitas, ci doar fajiiiitas! De fiecare data cand vorbim despre aceasta mancare mexicana ne aducem aminte de episodul din Friends in care Ross pregateste fajiiiitas si multe, multe margaritas :)) Noi ne-am inspirat de la Food Revolution-ul lui Jamie si am facut o portie generoasa si picanta de fajiiitas pentru pranzul de duminica. Singura problema a fost ca la Mega nu mai aduc tortilla, asa ca am fost nevoiti sa folosim lipii. Data viitoare cautam mai din timp, ca sa facem the real deal :)
Si pentru ca azi e sarbatoare, le uram "La multi ani!!!!" tuturor celor care-si serbeaza ziua de nume!
Pentru 2 portii am folosit:
- 1 piept de pui dezosat
- 1 ardei rosu
- 1-2 fire de praz (am pus doar unul - in reteta originala era 1 ceapa rosie)
- 1 1/2 limes
- 125 g iaurt
- 4-5 tortilla sau lipii
- 100 g cheddar
- 1 lingurita chimen
- 4 linguri ulei de masline
- o lingurita boia
- sare, piper
- 1 ardei iute
- 5-6 rosii potrivite
- o legatura patrunjel
- jumatate de lime
- sare, piper
- 1 avocado copt
- 1 ardei iute
- 2-3 rosii
- 1 lime
- o legatura patrunjel
Ok... o gramada de ingrediente, dar nu va panicati, se rezolva imediat mancarea asta :)
Mai intai, taiem pieptul de pui fasii lungi si subtiri. La fel procedam si cu ardeiul. Prazul il taiem rondele si il punem intr-un bol sau intr-o punga impreuna cu puiul si ardeiul. Adaugam uleiul, chimenul pisat, sare, piper, ulei si zeama de la o jumatate de lime. Amestecam bine si lasam la rece pana pregatim restul.
Pentru salsa, tocam rosiile si patrunjelul grosier, iar pe ardeiul iute il taiem marunt-marunt. Le amestecam pe toate cu sare, piper si sucul de la o jumatate de lime.
Pentru guacamole taiem rosiile bucati potrivite, iar patrunjelul si ardeiul iute le tocam marunt. Lasam ingredientele pe un tocator, iar peste ele vom pune avocado-ul.
Taiem avocado pe jumatate, pana cand atingem samburele cu lama cutitului. Taiem de jur-imprejurul samburelui si apoi desfacem avocado in doua. Aruncam samburele si stoarcem miezul din coaja, direct pe tocator, peste rosii. Cu o lingurita, puteti lua ce ramane pe coaja, aceasta parte e cea mai verde, pentru a da culoarea specifica a guacamole.
Peste toate legumele stoarcem zeama de la jumatate de lime. Tacam totul foarte fin, pana obtinem o pasta. Transferam intr-un bol, adaugam sare, piper si zeama de la cealata jumatate de lime. Acoperim vasul pentru ca sosul sa nu se oxideze.
Razuim cheddarul, iar iaurtul il amestecam cu o lingura de ulei de masline si un praf de boia.
Am ajuns la ultimul pas, dar si cel mai important: carnea. Incingem intr-un wok sau intr-o tigaie de teflon suficient de mare o lingura de ulei de masline. Turnam puiul, ardeiul si ceapa si le prajim la foc iute, amestecand mereu, pana se patrund, dar ardeiul trebuie sa ramana al-dente. Stoarcem un lime peste carne cand stingem focul.
Pentru impresia artistica, servim fajiiitas direct din vas, impreuna cu toate sosurile, cascavalul si iaurtul.