Faguri Cu Ciocolata Si Tea Party
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Prajiturelele astea imi trezesc amintiri frumoase din copilarie :) Singura diferenta este ca atunci se faceau intr-o forma din fonta si erau rotunde :)
Eu am ales sa le fac in forma de inimioara daca tot aveam aparatul de copt in forma asta. Este un desert rapid si delicios :)
Eu le-am pregatit pentru Tea Party-ul lui Emily, care a fost relansat :) Tema acestei luni este bite-sizes, adica deserturi dintr-o imbucatura :) Cei drept ale mele nu sunt chiar dintr-o imbucatura, dar daca faceti in forma rotunda, atunci o sa fie :P
Aceste minunatii le-am servit alaturi de un ceai Just-t, castigat inainte de Craciun :)
Eu am ales sa le fac in forma de inimioara daca tot aveam aparatul de copt in forma asta. Este un desert rapid si delicios :)
Eu le-am pregatit pentru Tea Party-ul lui Emily, care a fost relansat :) Tema acestei luni este bite-sizes, adica deserturi dintr-o imbucatura :) Cei drept ale mele nu sunt chiar dintr-o imbucatura, dar daca faceti in forma rotunda, atunci o sa fie :P
Aceste minunatii le-am servit alaturi de un ceai Just-t, castigat inainte de Craciun :)
Ingrediente:
2 oua
120 g unt
100 ml lapte
120 g zahar
170 g faina (tip 480)
10 g praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
1 praf de sare
Crema:
100 g ciocolata neagra
2 linguri zahar
100 ml frisca lichida
Glazura;
100 g ciocolata
1 lingura unt
4 linguri apa fierbinte
Mod de preparare:
Ouale
se mixeaza cu zaharul pana se transforma intr-o compozitie cremoasa. Se
adauga unul topit si laptele caldut; se omogenizeaza. Faina se amesteca
cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia lichida. Se adauga si esenta de vanilie si se amesteca..
Aparatul
pentru waffe se unge cu putin ulei, se incinge, apoi se pune aluat. Se
coc waffele sitaie in 5 inimioare (puteti face in aparat drept si puneti cate o jumatate de lingura, formand cerculete).
Crema:
Ciocolata rupta bucati se pune intr-o
cratita cu frisca lichida si se pune pe foc mic, pana se topeste
ciocolata. Glazura obtinuta se lasa sa se racoreasca, apoi se lasa la
frigider pentru 2 ore. Dupa ce a stat la rece se mixeaza bine pana obtineti o crema matasoasa.
Glazura:
Ciocolata rupta bucati se pune in
cratita cu frisca lichida si se lasa pe foc mic pana se topeste
ciocolata. Se trage cratita de pe foc si se adauga apa fierbine, se
amesteca cu o lingura de lemn sau un tel. Glazura se lasa sa se
racoreasca.
Inimioarele se lipesc cate doua, cu o lingurita de crema, apoi se trec jumatate prin glazura de ciocolata sau se pot imbraca in totalitate in ciocolata.