contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Extract De Vanilie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Pentru ca prin magazinele obisnuite se gaseste doar extract de vanilie sintetic,
sau stiu eu ce alte amestecuri dubioase,m-am gîndit sa macerez vreo 2-3 pastai de vanilie sa vedem ce iese.
În 17.01.2011 am cumparat o sticluta de vodka Jelzin,i-am dat cu greu eticheta jos,si m-am apucat de treaba.
Initial as fi vrut Smirnoff,dar nu am gasit sticluta asa mica.Nu am riscat cu o sticla mare,
pentru ca în primul rînd nu stiu ce puteam face cu asa mult extract de vanilie,
iar în cazul în care nu obtineam un rezultat satisfacator,trebuia sa arunc o gramada de bani pe pastaile de vanilie.
La un litru de votca,intrau multe...asa ca am probat pentru început doar cu 100 ml.

  • 100 ml votca
  • 2 + 1 pastai de vanilie


În 17.01 am introdus doua pastai de vanilie despicate în sticluta cu votca. Am închis bine sticla,apoi am pus-o într-un dulap unde nu se umbla toata ziua.
La fel de bine o puteti depozita în camara,doar sa n-o uitati de tot.


În 24.01 i-am facut loc si la cea de-a 3-a pastaie,tot despicata,
dupa care am inchis din nou bine sticloanta si am dus-o la loc în dulapul ferit de lumina.

Dupa 8 saptamîni,am deschis-o si am probat un strop.
Are o aroma intensiva de vanilie.Rezultat satisfacator!


Cu acest extract de vanilie se poate aroma orice desert,prajitura,crema,cocktail...


Notita:
-folositi pastai de vanile de calitate superioara
-o pastaie buna/proaspata este elastica,umeda si putin lucioasa
-interiorul,adica maduva/bobitele sînt umede si usor uleioase


Articol recomandat de mayas-esprit.blogspot.com