Evantai Sarat Umplut
Sursa Evantai sarat umplut
articol scris de miremirc blog miremirc.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aluat :
500 g faina
125 ml lapte
125 ml apa
1 ou
1 lgt miere
1 lgt sare
50 g unt
20 g drojdie proaspata (7 g drojdie uscata)
Citeste mai mult ... >>>
Umplutura :
cascaval ras/telemea
sunca feliata/salam felii/mortadella
Uns deasupra :
1 galbenus
2 lg lapte
seminte de mac/susan/chimen
Mod de preparare :
Aluat : amestecam drojdia cu 1/2 lgt zahar, putin lapte caldut pana se lichefiaza si cu putina smantana. lasam la dospit 10 minute.(maia)
Faina o cernem intr-un castron, adaugam oul, mierea, apa, laptele, maia-ua obtinuta mai sus,. Framantam putin, apoi adaugam sarea si untul topit si racorit.
Framantam pana ce aluatul devine elastic si nelipicios. Il lasam la dospit 2 ore (pana isi tripleaza volumul).
Rasturnam aluatul pe masa de lucru pe care am presarat faina, il intindem intr-o forma dreptunghiulara (sau mai bine ar fi sa-l impartim in 2 si sa coacem 2 evantaie, deoarece unul singur este urias ). Radem cascaval peste aluatul intins, asezam felii de sunca sau sala etc, presaram din nou cascaval (am uitata sa fac poza) si il impaturim pe lungime.
Intoarcem rulada obtinuta invers, apoi o transferam in tava tapetata cu hartie de copt. Arcuim putin rulada turtita obtinuta si cu ajutorul unei foarfeci taiem fasii , pe care le rasucim spre exterios.
Lasam evantaiul in tava la crescut pentru 45 minute, apoi il ungem cu galbenus amestecat cu lapte si presaram seminte de mac.
Dam la cuptor pana se rumeneste. Dupa ce-l scoatem din cuptor il acoperim cu un prosop curat si il lasam sa se racoreasca.
Este un evantai urias ! :) Parca ar fi un peste gigantic :))))) mai ales in imaginea aceasta :
Sursa mea de inspiratie .