Evantai Din Vinete
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Imi plac lactatele de orice fel asa ca am raspuns cu promptitudine la invitatia celor de la Nutriday de-a participa la un concurs foarte simpatic: “Nutriday iti da idei” .
Pentru ca vine primavara si simtim nevoia sa mancam mai multe legume va propun o reteta simpla si cu multe legume; “Evantai din vinete” . Poate suna sofisticat insa va asigur ca e foarte simpla .
Ingrediente:
- 250g sana Nutriday ( am folosit sana pentru ca e mai dulceaga si compenseaza gustul acid al vinetelor )
- 2 vinete
- 4 ciuperci
- 4 cepe mici
- 1 ardei rosu
- 2 rosii
- 150g bacon
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- ulei de masline
- suc de la o lamaie
- sare
- nucsoara
Spalam vinetele, le stergem si le taiem in doua in lungime. Luam o jumatate si o taiem cu un cutit felii in lung. Incercati sa nu taiati pana jos , decat spre varf . Stropim cu putin suc de lamaie si presaram sare
Rosiile, ciupercile, ceapa, ardeiul, baconul le taiem felii.
Umplem fiecare taietura dupa preferinta cu legume taiate si bacon. Eu am facut 4 taieturi si le-am umplut asa; un rand ceapa , un rand bacon, un rand ciuperci, un rand rosii. La cealalta vanata am inlocuit rosiile cu ardei.
Asezam cu grija vinetele astfel umplute intr-o tava unsa cu putin ulei de masline.
Intr-un bol punem sana, 4 linguri ulei de masline, usturoiul zdrobit si putina nucsoara .
Mixam bine si punem amestecul peste fiecare evantai.
Coacem 35 de minute la foc potrivit.
Servim presarate cu multa verdeata.
Sunt delicioase!
http://www.nutriday.ro/despre-concurs si trimiteti retetele voastre.
Va urez succes si sper sa castigati !