Evantai Din Piept De Pui Cu Salvie Si Legume-n Vin
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O cina usoara si aromata!! Foarte aromata ;-)
Ideea cu acest "evantai" din piept de pui mi-a venit de la o reteta cu peste ;-)
Din colectia Delicii in bucatarie, reteta "Evantai cu peste pescar si garnitura de legume" din volumul Preparate cu peste, Ed. Adevarul, 2011.
Poate ca o sa fac si cu peste, pastrez reteta ;-)
Ingrediente:
2 piepti de pui,
50g unt,
50ml ulei,
frunze de salvie,
300ml vin alb,
25g faina,
2 fire de ceapa verde,
1 morcov,
1 telina mica,
1 dovlecel,
1 ardei gras rosu,
1 ardei gras verde,
sare si piper.
Mod de preparare:
Pieptii de pui se spala, se sterg si se taie fasii (5-6 buc.). Se asezoneaza cu sare si piper.
Pe fiecare bucata prindem cu o scobitoare cate o frunza de salvie.
Trecem fiecare bucata prin faina si pe-o parte si pe cealalta, apoi scuturam surplusul.
Punem untul intr-o tigaie, iar cand acesta s-a topit, adaugam uleiul, apoi punem bucatile din piept de pui. Rupem doua frunze de salvie in bucati marunte si le adaugam peste carne. Lasam carnea cate trei minute pe-o parte si-alte trei pe cealalta parte.
Adaugam vinul alb peste carne si lasam sa fiarba cateva minute, la foc iute, sub capac, pana cand carnea e facuta.
Ceapa, telina, morcovul, dovlecelul si ardeii grasi-spalati/curatati-se taie cubulete, in afara de ceapa-rondele.
Dupa ce se scoate carnea, se adauga legumele in tigaia cu vin. Puteti sa le fierbeti sau sa le lasati al dente. Asezonati cu sare si piper.
Cand asezati carnea pe farfurie, scoateti scobitorile. Frunzele de salvie vor ramane pe carne.
Peste gramada de legume, asezati cateva fasii de ceapa verde. Presarati rondele de ceapa verde pe toata farfuria. Asezati si o crenguta de rosmarin peste carne.
Serviti cu pofta ;-)
Sau mai mirositi un pic aroma nemaipomenita a salviei <3
Culmea culmilor: sotul meu, un mare carnivor a spus: Legumele-s in vin?? Nemaipomenit de gustoase!!!
Na...