Espanadillas Cu Umplutura De Ciuperci Si Sardine
articol scris de lalea-2006 blog adnas54.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
* 400 gr foietaj
* piciorusele de la ciuperci (cca.15-20 buc.)
* sardine - 1 conserva
* 2 linguri smantana
* unt + ulei de masline
* sare, piper
* boia dulce
* marar tocat fin
* 400 gr foietaj
* piciorusele de la ciuperci (cca.15-20 buc.)
* sardine - 1 conserva
* 2 linguri smantana
* unt + ulei de masline
* sare, piper
* boia dulce
* marar tocat fin
Modul de preparare:
Am ales piciorusele de la ciuperci, nu numai ca ne mai raman de la ciupercile umplute, ci pentru textura lor. Se toaca marunt si se distuie in unt si ulei de masline pana dispare tot lichidul.
Sardinele din conserva ( nu uitati sa scoateti intestinele), se toaca cu o furculita. Se adauga ciupercutele scurse, smantana, sarea, piperul, boiaua dulce si verdeata tocata.
Foietajul se intinde pe o planseta, se decupeaza cu o forma, rotunduri de Ø 8-9 cm. Se repartizeaza in centru lor compozitia. Se umezeste pe margini cu putina apa si se indoie. Se lipesc si se fac diverse forme, eu am folosit furculita.
Se aseaza in tava si cu o pensula se dau cu ou batul. Se dau la cuptorul tare la inceput, apoi mai incet cca. 15-20 minute.
Se servesc si calde si reci. Compozitiile sunt foarte multe si diverse. Dar incercati si combinatia ciuperci cu sardina, ca au un gust interesant si sunt foarte bune.
Pofta buna!