Escalop Din Carne De Pasare - Arta Panonica
articol scris de lauras.leckereien blog leckereien.blogspot.com
Acesta reteta am gasit-o intr-o colectie de retete a revistei KOCHEN & KÜCHE din anul 1995.
Este o reteta usor de preparat, rapid si mai ales “ gustoasa”!
INGREDIENTE:
- 600g carne din piept de pasare
- 30g unt/marg.
- 1lc faina alba
- sare+piper
- 2lc cu virf de boia de ardei dulce
- 1 ceapa mijlocie
- 1 ardei rosu
- 125ml vin alb demi sec / demi duluce
- 125g smintina lichida
- 1 cub Maggi/Knorr…
- 1/2 leg. patrunjel verde
GARNITURA:
- 250g orez
- 500g apa7supa
- 1ls ulei
- sare
MOD PREPARARE.
Intr-o oala se incinge 1ls ulei si in el se prajeste putin orezul, care se stinge cu cele 500 ml apa sau supa..daca este necesara se sareaza si se lasa sa fiarba usor sub capac.ca 18-20 min.
Ceapa se curata de coasja si se taie marunt.
Ardeiul se spala, i-se indeparteaza semintele si se taie in cubulete.
Carnea se spala, se zbinta si se taie sub forma de fisii, nu prea lungi si se infaineaza.
Intr-o cratta/tigaie se pune la incins untul/marg. si in el se pune la prajit cepa, se prajeste pina devine putin sticloasa si se adaoga fisiile de carne infainate.
Totul se prajeste amestecind mereu, pina ce se rumeneste frumos, adaougind ceva sare si boia de ardei dulce si se stinge cu vinul pregatit.
Se lasa sa de-a usor in clocot , amestecind mereu pina cind lichidul se reduce si se adaoga ca.200ml apa, cubul de supa, cuburile se ardei si frunzele de patrunjel marunt tocate.
Se amesteca pina cind incepe sa fiarba si se adaoga smintina.
La fel se amesteca , lasind sa fiarba 2-3 min. pina cind sosul a primit o consistenta cremoasa.
Totul este gata si se poate servii impreuna cu garnitura de orez.