Escalop De VitĂ Cu Ciuperci
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Escalopul este un fel de mâncare delicios. Se găsește într-o varietate de rețete. Iată una foarte reușită.
Ce îţi trebuie pentru 2 porţii mari (poza 1)
- 500 gr de carne de vită (mânzat)
- 300 gr de ciuperci
- 3 căței de usturoi
- 100 gr de unt
- 50 ml ulei
- făină, cimbru, chili, sare
- 100 ml suc de roșii
Plan de lucru:
- tăiem carnea și o batem ca pentru șnițele. Presărăm cimbru și sare peste ea (poza 2)
- tăvălim carnea prin făină (poza 3) și o rumenim pe o parte și pe alta (poza 4)
- topim untul în tigaie (poza 5), unde călim usturoiul și ciupercile (poza 6)
- după ce ciupercile s-au înmuiat, adăugăm carnea (poza 7). Turnăm apă cât să acopere (poza 8 ), sucul de roșii (poza 9) și presărăm chili (poza 10)
- după aproximativ 10 minute adăugăm vinul (poza 11)
- lăsăm la foc potrivit, până scade. Poftă bună! (poza 12)
Timp de preparare: 50 de minute
Preţ: 8/porție lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Îndosariat la:A. Mancaruri