Escalop De Porc
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Este momentul pentru un escalop de porc. O minunăţie.
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
- 600 gr de muschi de porc
- 3 catei de usturoi
- 100 ml vin rosu
- 3 rosii
- făină, peperoncino (ardei iute), cimbru, rozmarin, sare
- ulei pentru prajit
Plan de lucru:
- taiem carnea in bucati mai subtiri, le condimentam (poza 2). Decojim rosiile, apoi le trecem prin mixer si obtinem un suc (poza 3)
- tavalim fiecare bucata de carne prin faina (poza 4), le trantim in tigaia cu uleiul incins (poza 5), le rumenim pe ambele parti (poza 6)
- turnam vinul (poza 7), apoi adaugam si sosul de rosii (poza 8 )
- aruncam in tigaie si cateii de usturoi curatati si tocati marunt (poza 9). Condimentam dupa gust, lasam pe foc inca vreo 15-20 minute (poza 10),
- Pofta buna! (poza 11)
Timp de preparare: 50 de minute
Pret: 5/portie lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: A5. Preparate din porc&vita