Escalop De Porc Cu Ciuperci
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Escalopul de porc cu ciuperci se prepara rapid si este gustos.
Usor de facut, il preparar deseori in weekend cand vreau sa plec repede din bucatarie, pentru a lenevi in fata televizorului.
INGREDIENTE:
12 felii cotlet porc
1 cana faina
1 ceasca ulei
1 cana vin alb
1 catel usturoi
1 cana suc rosii
cateva fire cimbrisor
1 frunza f mica dafin
3 rosii coapte
sare
piper
1 conserva ciuperci
PREPARARE:
Carnea curatata si feliata subtire, batuta ca la snitel, o saram putin si o dam prin faina.
Calim putin cotletele, apoi le inabusim cu putina apa timp de 3 minute. Adaugam usturoiul taiat cubulete mici, rosiile feliate, cimbrisorul si dafinul, 1/2 din cantitatea de vin si sucul de rosii. Lasam sa fiarba in jur de 20 de minute. Daca scade sosul prea tare, completam cu apa sau vin. Condimentam cu sare si piper.
Adaugam ciupercile si restul de vin si lasam inca 10 minute la foc mediu.
Servim escalopul cald, cu cartofi sau orez.
Pofta buna!