contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Escalop De Porc Cu Ciuperci

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

300 de grame de ciuperci (eu am folosit ciuperci brune, se potrivesc si champinion, hribi, galbiori etc.)

3-4 linguri de ulei de masline
2 catei de usturoi
faina alba
sare, piper
250-300 ml apa fierbinte
optional:
1 lingura de smantana si/sau pasta de rosii si/sau ardei
O mancarica rapida si cu adevarat savuroasa...

Mod de preparare:

Carnea feliata se bate pe ambele parti cu ciocanul pentru snitele, se sareaza si pipereaza:

Se spala ciupercile si se taie in jumatati sau sferturi, in functie de marime.
Se curata usturoiul si se taie cateii in sferturi. Se pune uleiul de masline intr-o tigaie (cratita) incapatoare si se rumeneste usturoiul, dupa care se scoate si se arunca.

Se infaineaza bine feliile de carne si se prajesc in uleiul aromatizat cu usturoi, pana se rumenesc usor pe ambele parti. Pe masura ce sunt rumenite, se scot si se pastreaza acoperite, la cald.

Odata toate feliile de carne rumenite, se pun inapoi in cratita si se adauga ciupercile:

Se toarna apa fierbinte, doar cat sa acopere carnea:

Se sareaza si pipereaza (cu masura, tinand cont ca mancarea trebuie sa scada), se da focul la mic si se acopera cu un capac. In aproximativ 20 de minute sosul va fi scazut, ciupercile facute si carnea moale. Dupa preferinta, se poate adauga in acest moment o lingura de smantana, pasta de rosii sau pasta de ardei. Eu am adaugat-o pe cea din urma. Indiferent de adausul preferat, mancarea se mai da intr-un clocot scurt si este gata.

Se potriveste foarte bine cu cartofi pireu (aceasta a fost garnitura pe care am folosit-o eu) dar si cu orez sau chiar o garnitura de paste:

Reteta recomandata de cuinabanateana.blogspot.com by Laura Laurentiu