Escalop De Porc Cu Ciuperci Ii
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
INGREDIENTE:
(cantitatile depind de nr de portii,cantitatile de mai jos sunt pentru 3 portii)
3 bucati cotlet de porc
200 g rosii in bulion
5 ciuperci(100 g)
2 linguri faina
5 catei usturoi
1 ceapa mica
1 lingurita boia dulce
piper,sare,patrunjel uscat
1 lingura otet
400 ml apa/supa de pui
orez
MOD DE PREPARARE:
Cotletul se condimenteaza
si si rumeneste in cateva linguri de ulei,
pe ambele parti(aprox15 min).
Intr-o cratita se pun ceapa tocata marunt si cateii de usturoi tocati impreuna cu 2-3 linguri de ulei.
Se calesc putin,apoi se adauga sarea,piper,patrunjel si boia si se amesteca.
Se adauga faina si se amesteca energic pana se "prajeste",
apoi se adauga apa si fir subtire amestecand incontinuu.
Se adauga si rosiile pasate.
Ciupercile se curata de pielita,se spala,se taie felii mai groase si se stropesc cu o lingura de otet(pentru a-si pastra culoarea alba),se adauga sosului si se lasa sa fiarba pana se inmoaie.
Se mai poate adauga apa.Cand si sosul si carnea sunt gata,sosul se toarna in ceaun peste carne si se mai lasa pe foc 5 min.
Am servit alaturi de orez fiert cu sare si piper!
POFTA BUNA!!