Escalop De Curcan
Sursa Escalop de curcan
articol scris de naina blog nainakitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mai mereu auzi intrebarea: astazi ce sa mai gatim, ce sa mai gatim???
Sa gatim escalop... este fel principal foarte bunnnn si nici greu de facut nu-i....
Aveti nevoie de:
1 kg de curcan
500 ml suc de rosii
2 borcanele ciuperci
100 gr faina
50 ml ulei
sare, piper
2 foi de dafin
Carnea taiata felii de cca 1 cm grosime se bate cu ciocanul de snitele.
Se sareaza, pipereaza si de trece prin faina.
Intr-o cratita puneti uleiul la incins si prajiti usor carnea...
....pana se rumeneste usor pe ambele parti.
Dupa ce ati prajit toate bucatile de carne, in uleiul ramas se pune sucul de rosii..
...ciupercile (taiate sau intregi), si cand incep sa fiarba adaugati carnea si foile de dafin.
Potriviti de sare si piper si lasati sa mai fiarba la foc min 15-20 minute.
Se serveste cu piure de cartofi, orez sau paste...este bun cu orice.
Puteti sa puneti smantana sau pasta de ardei, in loc de suc de rosii...la fel de gustos iese.
Rapid, simplu si bun!
Sa fiti sanatosi!