Empanadas Cu Branza Si Cascaval
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Vă spun! Pe Enjoydessert
Când am văzut reţeta,
Am zburat spre cămară
Mai ceva ca racheta.
M-am uitat: aveam unt,
Făină, zahăr, sare
M-am pus pe frământat…
Au fost demenţiale!
Ce iti trebuie pentru 10 bucati (poza 1)
- 250 gr faina
- 120 gr unt
- 1 ou
- 30 ml apa rece
- un praf de sare
- un praf de zahar
Pt umplutura (poza 2) :
- 150 gr branza de vaca sau oaie (am folosit branza vidata)
- 150 gr cascaval
- 1 ou
Plan de lucru:
- amestecam toate igredientele, mai putin apa, pana obtinem un aluat.
- Adaugam apoi apa rece si framantam pana e inghitita de aluat (poza 3). Lasam aluatul la rece cel puţin o ora. (poza 4)
- Intindem aluatul cu sucitorul si decupam cercuri cu ajutorul unui castron (am folosit un caston de diametru 11 cm).
- Pentru umplutura am amestecat branza, cascavalul razuit si oul batut.
- Umplem fiecare cerc pe jumatate, apoi inchidem bine cu ajutorul unei furculite. Le asezam in tava tapetata cu foaie de copt (poza 5).
- Lasam la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 30 minute, pana se rumenesc frumos.(poza 6)
- Pofta mare! (pozele 7 si 8)
Timp de preparare: 50 de minute (fara timpul cat sta la frigider)
Filed under: C1. Patiserie