Elena A Luat-o Pe Câmpii După Ciuperci / Un Experiment (aproape) Raw
articol scris de kikomica blog sufletpentruhrana.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cert este că da, tot citesc și tot încerc să reproduc rețete de diverse site-uri specializate în mâncare raw. Am făcut ieri lapte de caju. Cu o sprânceană ridicată a neîncredere, care s-a dovedit a fi inutilă - băutura (e un pic ciudat să o numesc lapte) este o minune. Pe scurt, că dacă dai un search pe google o să găsești rețeta pe zeci de site-uri, înmoi boabele de caju câteva ore, le amesteci în blender cu apă și alte mici ingrediente, strecori/storci zeama printr-un tifon și obții laptele. E parfumat și bun, mie una îmi place de mor. În urma procesului, am rămas cu o cantitate substanțială de făină udă, să-i zic. Ce să fac, să o arunc? Nope.
Am luat frumușel resturile astea și le-am amestecat cu zeamă de lămâie și niște muștar (în alimentația raw se folosește praf de muștar, dar eu nu am așa ceva și nici nu cred că voi găsi vreodată aici). Am pus și un picuț de sare și ce să vezi, a prins gust bun. Nu chiar ca maioneza, dar aduce vag. Nici ca un sos de brânză dar și de așa ceva mi-a amintit. Sună ciudat, nu? :-):-):-). Elena a luat-o pe câmpii!!!
Sosul ăsta l-am amestecat cu ciuperci crude și cu pătrunjel și a ieșit o tocăniță / gustărică superbă. Fresh și sățioasă, fără urmă de grețoșenie. Da, da, chiar mi-a plăcut.
Și știi ce mă gândeam în timp ce o mâncam? Că e nefiresc să te încadrezi cu îndârjire într-o categorie gurmand / raw / vegan. Mai aproape de adevăr sunt curiozitatea, joaca, cunoașterea.