contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Electrolux Ma Trimite La Gastroart Budapesta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
     Buna seara si bine v-am gasit. A cam batut vantul pe aici in ultima luna si asta pe motiv de vacanta la Londra si Paste la Fetesti si lene maxima. In orice caz, in seara asta va propun o revenire in forta cu o reteta demna sa impresioneze un chef. Cel putin asa sper eu. Si toate astea, asa cum v-ati obisnuit, la initiativa Electrolux si Gollin Harris.
     Gata cu vorbaria, va las cu reteta. Nu uitati va rog sa dati cu liku' aici, asta doar daca vreti sa ma ajutati sa ajung la un eveniment foarte dragut la Budapesta.
Ton cu piure de telina cu wasabi si spuma de parmezan
Ingrediente 
pentru 3 portii, timp de preparare 30 minute
3 steakuri de tonde aprox 150 g fiecare
350 g telina
1 l lapte
120 g orez
12 fire sparanghel
3 linguri seminte de ceapa
50 g parmezan
50 g supa de peste(facuta dintr-un cap de somon, o ceapa, un pastranac, un morcov si o felie de telina fierte 30 minute)
1 lingura unt
1 lingurita wasabi

Preparare:
     Pentru inceput ne ocupam de piureul de telina. Spalam telina apoi o taiem cuburi de 2 pe 2 cm si o punem la fiert in lapte. Cand acesta a inceput sa fiarba dam focul la mic, adaugam orezul si putina sare, acoperim partial cu un capac si lasam la fiert 20 de minute. Dupa ce a trecut acest timp scurgem lichidul ramas si trecem totul printr-o sita deasa pentru a obtine un piure fin pe care il amestecam cu wasabi. Daca acesta este prea gros il mai subtiem cu lichidul ramas de la fiebere.
   Intre timp spalam varfurile de sparanghel si le fierbem 3 minute in apa cu sare apoi le transferam intr-un vas cu apa cu gheata pentru a-si pastra culoarea verde.
   In ultimele 10 minute(din cele 20 necesare piureului) ne ocupam de ton. Dam steakurile prin seminte de ceapa si le frigem intr-o tigaie de fonta, cate 2 minute pe fiecare parte, apoi le lasam sa se raceasca pentru a ne ocupa de spuma de parmezan.
    Incalzim parmezanul si untul in supa de peste pana cand se topeste branza, avand grija sa nu fiarba. Transformam totul in spuma folosindu-ne de un blender de mana exact inainte de a aseza pe farfurie.
    Intr-o farfurie adanca asezam 3-4 linguri de piure apoi punem deasupra tonul taiat cuburi, sparanghelul apoi spuma de parmezan. Servim imediat.