Electrolux Duce Passion4cooking La Nivel National-sarmalute In Cuib-
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE :
-500 g carne tocata (amestec am folosit eu,jumatate vaca,jumatate porc)
-1/2 ceasca de orez
-1 ceapa mare tocata
-2 catei de usturoi
-2 legaturi marar tocat
-1 lg (lingurita) seminte de coriandru zdrobite
-250 g afumatura,(eu am folosit bacon crud uscat)
-1 l de supa de vaca (facuta dintr-un cub)
-sare,piper
-foi de dafin,cimbru
-pasta de tomate
-1 sticla de vin alb de Cotnari
MOD DE PREPARARE :
-carnea tocata se framanta cu ceapa tocata,usturoil zdrobit,orezul,mararul si mirodeniile (sare,piper,coriandru) su acopera vasul cu folie si se da la rece pentru 4-5 ore.
-se infasoara sarmalutele,la fel ca orice sarmale,doar ca domeniunea lor este mult mai mica,cam de dimensiunea falangei degetului mare.
-se unge vasul in care le vom gati cu ulei,punem varza tocata pe fundul lui ,apoi il tapetam cu o foaie mare de varza,punem afumatura,apoi asezam sarmalutele.Deasupra punem iar afumatura si invelim cuibul.Le-am pozat alaturi de o bricheta ca sa va dati seama cat sunt de mari.
-inchidem cuibul de sarmale,punem pasta de tomate,vinul,cimbrul si o foaie de dafin in fiecare vas si le dam la cuptor,la foc mediu,aprox o ora si jumatate.Acum depinde si cat de mare este vasul cu sarmalutele.Pe masura ce lichidul e absorbit de orez,adaugam supa.
Daca nu le facem in vase independente,ci intr-un vas mai mare,infasuram sarmalutele mici intr-o frunza mai mare,tot dupa tehnica infasurarile sarmalei,avand grija sa putem scoate fiecare cuib fara sa-l zdrelim,cand va fi gata.
-servim cu smantana , alaturi de mamaliguta si ardei iute