Electrolux Duce Passion4cooking La Nivel Nationa -gulii Umplute
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE :
-6 buc gulii fragede
-300 g carne tocata amestec
-1/2 ceasca orez
-1 ceapa tocata
-3 catei de usturoi zdrobiti
-1lingurita seminte de coriandru macinate
-1 lg cimbru
-2Lg(linguri) smantana
-sare,piper dupa gust
-fulgi de ardei iute dupa gust
-1 l supa de vaca sau apa fierbinte
-3 Lg pasta de tomate
-100 ml smantana
-1 legatura de marar verde tocata
-2 legaturi patrunjel verde tocat
MOD DE PREPARARE :
-se aleg gulii mai mici si fragede.Se curata de coaja si se scobesc cu o lingurita
-se face umplutura amestecand carnea,orezul ceapa,usturoiul,ierburile,condimentele,cele 2 linguri de smantana, se gusta ,apoi se umplu guliile.Se pune un capacel de gulie deasupra fiecarei gulii.
-se stropeste fundul unui vas cu ulei,se aseaza pulpa scobita a guliilor ,apoi se aseaza guliile.
-se acopera totul cu supa sau apa fierbinte,se pune pasta de tomate si se lasa,cam 1 ora la clocotit usor.Apoi se pune smantana,cei 100 ml si se da la cuptor,pana ce guliile sunt rumenite si sosul scazut si legat.
se servesc presarate cu patrunjel tocat si smantana !!! Multa!