contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Electrolux Duce Passion4cooking La Nivel Nationa -gulii Umplute

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Iata ca a venit vremea experientei retetelor ardelenesti ,alaturi de Electrolux .In ultimul moment,dar am reusit pana la urma sa particip.S-au acumulat cam multe pe capul meu tocmai acum,dar I"v done,vorba cuiva cunoscut !Am ales reteta asta,gulii umplute,pentru ca guliile sunt o leguma mult folosita in spatiul transilvan.Nu era supa fara gulie,cel putin in Maramures .La piata,zarzavatul de supe,ciorbe,continea si o felie de gulie mare. Mama facea si o mancarica cu gulii si multa smantana si marar,dar regalul erau guliile umplute.Din pacate acum,cand guliile sunt mai mult importate si sunt scumpe nu prea iti mai da mana sa faci acest fel de mancare.
INGREDIENTE :
-6 buc gulii fragede
-300 g carne tocata amestec
-1/2 ceasca orez
-1 ceapa tocata
-3 catei de usturoi zdrobiti
-1lingurita seminte de coriandru macinate
-1 lg cimbru
-2Lg(linguri) smantana
-sare,piper dupa gust
-fulgi de ardei iute dupa gust
-1 l supa de vaca  sau apa fierbinte
-3 Lg pasta de tomate
-100 ml smantana
-1 legatura de marar verde tocata
-2 legaturi patrunjel verde tocat
MOD DE PREPARARE :
-se aleg gulii mai mici si fragede.Se curata de coaja si se scobesc cu o lingurita
-se face umplutura amestecand carnea,orezul ceapa,usturoiul,ierburile,condimentele,cele 2 linguri de smantana, se gusta ,apoi se umplu guliile.Se pune un capacel de gulie deasupra fiecarei gulii.
-se stropeste fundul unui vas cu ulei,se aseaza pulpa scobita a guliilor ,apoi se aseaza guliile.
-se acopera totul cu supa sau apa fierbinte,se pune pasta de tomate si se lasa,cam 1 ora la clocotit usor.Apoi se pune smantana,cei 100 ml si se da la cuptor,pana ce guliile  sunt rumenite si sosul scazut si legat.

se servesc presarate cu patrunjel tocat si smantana !!! Multa!