contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Egg Pops

articol scris de oanav blog Party Cupcake

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Una dintre deserturile foarte apreciate de pe masa de Paste au fost aceste oua pe bat (eu le-am numit Egg Pops pentru ca imi place cum suna).
Aceste oua sunt inspirate din faimoasele 'cake pops' inventate de Bakerella. Pentru instructiuni despre cum puteti prepara acest desert simpatic puteti urmati urmatorul filmulet de la Bakerella: http://www.youtube.com/watch?v=hxhWlmviEdw
Pentru prepararea oualor aveti nevoie de:
- o prajitura, dupa preferinte (eu am folosit reteta de cupcakes cu vanilie, folosita si la Cupcakes Iepurasi)
- frosting-ul preferat (eu am folosit frosting de unt cu vanilie)
- polistiren
- bete de acadele sau de frigarui (eu le-am inlocuit cu betisoare chinezesti)
- ciocolata alba (120 g)
- smantana lichida (60 ml)
- colorant rosu
- bombonele colorate, pentru decor
Preparare:
Se amesteca blatul de prajitura sfaramitat cu frosting-ul. Consitenta trebuie sa fie suficient de moale pentru a putea forma bilute fara sa se desprinda aluatul.
Se formeaza bilute sub forma de ou si se dau la frigider pentru aproximativ 30 de minute ca se intareasca putin.
Intre timp se prepara topping-ul de ciocolata astfel:
Ciocolata alba se topeste la microunde si se amesteca pana devine crema.
Smantana lichida se incalzeste pe foc mediu pana cand incepe sa fiarba. In momentul in care incepe sa fiarba se ia de pe foc si se adauga peste ciocolata topita. Se adauga si colorantul si se amesteca pana se omogenizeaza.
Dupa ce bilutele s-au scos de la frigider se ia cate un betisor, se face o gaura in biluta, se inmoaie betisorul in ciocolata topita si se introduce apoi in biluta. Se asteapta cateva minute pana cand betele sunt fixate bine de bilute.
Se ia pe rand fiecare bila si se inmoaie in ciocolata topita. Dupa ce se scoate se scutura putin deasupra vasului pentru a indeparta excesul si apoi se presara bombonele colorate. Dupa ce bila e gata se intrduce in bucata de polistiren. Se tin intr-un loc racoros pana cand topping-ul de ciocolata se intareste complet.
Dupa ce s-a intarit ciocolata, ouale pe bat sunt gata pentru a fi servite. Pofta buna!