Eclere
Sursa Eclere
articol scris de meosiris.blogspot.co blog meosiris.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dragii mei, in acest weekend ne mutam in casa noua asa ca ne vom reintalni pe 4-5 februarie, caci atunci vom avea internet:D. O sa revin cu poze din noua mea bucatarie care este mult mai mare decat cea pe care am avut-o pana acum. Abia astept...hihi:D! Pana atunci va urez toate cele bune si sper din suflet sa incercati aceasta reteta obtinuta de la mama intr-o scurta conversatie pe messenger:D!
Mama, te pup cu drag pentru aceasta reteta, imi este tare dor de tine si te iubesc pentru ca esti cea mai buna mama din lume!!!
Ingrediente aluat:
1 pahar ulei
2 pahare apa
2 pahare faina
7 oua.
Se pune la fiert apa impreuna cu uleiul. Cand incepe sa fiarba se adauga faina si se amesteca repede.
Se ia de pe foc aluatul si se lasa sa se mai raceasca un pic.
Cand aluatul e putin caldut, incep sa se adauge ouale, unul cate unul iar dupa fiecare se amesteca pana e incorporat bine in aluat.
Punem aluatul intr-un sprit de ornat si turnam forme in tava tapetata cu hartie de copt.
Le coacem in cuptorul preincalzit, la foc mic pana sunt gata...umflate si rumenite frumos.
Ingrediente crema:
1 l lapte (1,5 l lapte-pentru cine vrea eclerul cu mai multa crema)
11 linguri zahar
10 linguri amidon
150g stafide
200g unt
rom, vanilie
200g ciocolata+ 4 linguri ulei.
Pentru crema amestecam zaharul si amidonul.
Turnam laptele si amestecam bine, apoi asezam vazul pe foc si amestecam pana incepe sa se ingroase.
Luam vasul de pe foc si amestecam in crema stafidele care au fost tinute in prealabil in esenta de rom si untul. Amestecam foarte bine pana ce se topeste untul. Adaugam esente(dupa gust).
Taiem in doua cojile de ecler si le umplem cu crema.
In cele din urma, dupa ce toate eclerele sunt umplute, topim pe baie de aburi ciocolata impreuna cu uleiul si turnam peste eclere.
Le tinem la rece cateva ore inainte de a fi servite.
Au fost delicioase!