Eclere
Sursa Eclere
articol scris de Fraiche Bistro blog fraiche-bistro.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru eclere am pregatit o coca elastica din:
- 100 ml ulei;
- 100 ml apa;
- 200 gr.faina;
- 5 oua;
- 2 pliculete zahar vanilinat;
Am pus apa si uleiul pe foc. Cand au dat in clocot am adaugat faina si am amestecat bine pentru omogenizare. Am luat oala de pe foc si am lasat-o 2-3 minute sa se mai raceasca inainte de a adauga ouale. Ouale se adauga unul cate unul si se amesteca cu o lingura de lemn pentru a se incorpora in compozitie. Am pus si 2 pliculete de zahar vanilinat pentru aroma. Si asta este coca pe care am pus-o in tavi cu ajutorul unei pungi taiate intr-un colt . Poti face eclere mai lungi sau mai scurte, de grosimea unui deget mare sau putin de tot mai mare. Ele se vor mai umfla la cuptor.
Pentru umplutura am folosit crema de vanilie la pliculet pe care am pregatit-o cu lapte.