Eclere Cu Frisca Si Capsuni
articol scris de adellaida blog
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mod preparare:
- se amesteca apa cu laptele, uleiul si se pune pe foc.
- cand a inceput sa dea in clocot se adauga toata faina si se amesteca bine pana ce compozitia se desprinde de pe peretii vasului.
- se ia compozitia de pe foc, se lasa putin la racit si se adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare ou.
- se aseaza in tava sub forma de bastonase si se dau la cuptor pt.aprox. 30 de min (la inceput la foc mare, dupa care se reduce flacara).
- 800 ml lapte
- 1 l frisca
- 2 oua
- o budinca
- 4-5 ling. de zahar
- esenta de vanilie
- coaja rasa de portocala
- ouale intregi si zaharul se amesteca bine pana ce se topeste zaharul si se obtine o pasta destul de consistenta
- se adauga praful de budinca, esenta de vanilie, coaja rasa de portocala si laptele
- compozitia obtinuta se pune la fiert pana ce se ingroasa
- cand crema s-a fiert, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca
- in crema racita se adauga 200 gr. frisca (restul se pastreaza pt. ornat)
- se umplu eclerele cu un strat de crema de vanilie, se adauga capsunii taiati cubulete, iar apoi un strat de frisca
- se decoreaza cu frisca si glazura de ciocolata
Reteta recomandata de adellaida.blogspot.com