contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Eclere Cu Frisca Si Capsuni

articol scris de adellaida blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
  • 150 gr faina
  • 5 oua
  • un praf de sare

  • Mod preparare:


    • se amesteca apa cu laptele, uleiul si se pune pe foc.
    • cand a inceput sa dea in clocot se adauga toata faina si se amesteca bine pana ce compozitia se desprinde de pe peretii vasului.
    • se ia compozitia de pe foc, se lasa putin la racit si se adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare ou.
    • se aseaza in tava sub forma de bastonase si se dau la cuptor pt.aprox. 30 de min (la inceput la foc mare, dupa care se reduce flacara).


    Ingrediente pentru crema
    • 800 ml lapte
    • 1 l frisca
    • 2 oua
    • o budinca
    • 4-5 ling. de zahar
    • esenta de vanilie
    • coaja rasa de portocala



    • ouale intregi si zaharul se amesteca bine pana ce se topeste zaharul si se obtine o pasta destul de consistenta
    • se adauga praful de budinca, esenta de vanilie, coaja rasa de portocala si laptele
    • compozitia obtinuta se pune la fiert pana ce se ingroasa
    • cand crema s-a fiert, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca
    • in crema racita se adauga 200 gr. frisca (restul se pastreaza pt. ornat)

    • se umplu eclerele cu un strat de crema de vanilie, se adauga capsunii taiati cubulete, iar apoi un strat de frisca
    • se decoreaza cu frisca si glazura de ciocolata

    Reteta recomandata de  adellaida.blogspot.com