Eclere Cu Crema De Vanilie
articol scris de elenapaduretu blog eileen-cuisine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Aluat:
125 ml ulei
10 oua
250g faina
2 gr sare
250ml apa
Crema vanilie:
1300ml lapte
450g zahar
250g faina
5 oua
Esenta vanilie
2 gr sare
200 ml frisca batuta
200g ciocolata
Mod de pregatire:
Intr-un vas se fierbe apa cu uleiul si sarea.
Se adauga faina in bloc si se amesteca bine. Compozitia se lasa sa se raceasca.
Se adauga treptat ouale pana se omogenizeaza.
Pasta se toarna in forma dorita intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se coace la foc iute 15 minute, pana se rumenesc.
Albusul de la 3 oua se bate cu 150g zahar si se lasa deoparte.
Se fierbe 1 litru de lapte, restul se amesteca cu ingredientele pentru crema.
Cand a fiert laptele, se toarna peste celelalte ingrediente si se fierb impreuna pana devine ca o mamaliga.
Se pun albusurile spuma si se amesteca.
Se taie eclerele in jumatate si se umplu cu crema.
Deasupra se toarna o crema formata din frisca batuta amestecata cu ciocolata topita.
Optional se formeaza o glazura din ciocolata si se toarna peste eclere.