contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Eclere Cu Ciocolata Si Crema De Portocale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Titlul e oarecum derutant privind prima fotografie. :)
Cert este ca prefer choux-urile ca forma si desi pornisem sa fac eclere am facut si una si alta.
Reteta fabuloasa pt aluatul de eclere o gasiti aici.
Crema de portocale
900ml suc de portocale + coaja de la o portocala + 150g amidon + 200g zahar + 4 oua intregi+ 200g unt moale
- se adauga coaja de portocale peste suc si se da in clocot
- zaharul si amidonul se amesteca apoi se adauga cele 4 oua batute separat
- se amesteca pana se obtine o compozitie fara cocoloase
- sucul de portocale clocotit se toarna printr-o strecuratoare (nu vrem coaja de portocala in crema) peste compozitia cu amidon si se amestca pana se obtine un amestec fin si oarecum ingrosat
- se muta totul in bain marie si se fierbe pana se ingroasa
- in ultimele 2 minute ale fierberii se adauga si untul si se amesteca bine
- se acopera crema cu folie de celofan, exact pe crema si se lasa la racit


Glazura
200g ciocolata, o bucata de unt cat o nuca si 2 linguri de frisca se topesc in bain marie
- se pune ciocolata topita intr-o farfurie adanca
- se inmoaie fiecare gogoasa si fiecare ecler in ciocolata si se pune la racit pe un gratar
- le-am taiat dupa ce s-a intarit ciocolata si le-am umplut cu crema
Portocala si ciocolata se potrivesc de minune.

Articol recomandat de anditudor.blogspot.com