contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Eclere Cu Ciocolata Si Cafea

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Ingrediente
* Coji de eclere:

* -125 g faina
* -100 ml ulei
* -250 ml apa
* -3 oua
* -un praf de sare
* Crema:
* -4 galbenusuri
* -5 linguri de zahar
* -5 lg de amidon
* -450 ml lapte
* -un plic ness(18 g)
* -50 g ciocolata
* -2 linguri cacao
* decor:
* -250 ml frisca
* -75 g ciocolata neagra
* -2 lg lapte
* -1 lg unt
* -50 g ciocolata alba
Mod de preparare

1. Cojile:apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot.

Cand apa si uleiul fierbe se adauga faina in bloc(toata deodata) si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat.

Se lasa la racit.Cand este complet rece se adauga ouale pe rand(nu se adauga cel de-al doilea pana nu este inglobat primul)si devine un aluat lipicios.

Se toarna intr-un pos

si se deseneaza bastonase in tava.

Se dau la cuptor aprox 30 min(pana se rumenesc deasupra).Primele 15 min focul se lasa mare pentru a creste apoi se da la minim.NU SE DESCHIDE USA!!!Cel mai bine ar fi sa le lasati 10 min dupa ce ati oprit focul in aragaz sa se raceasca pentru a nu se lasa.

2. Crema:Laptele se amesteca cu cafeaua,cacaua si ciocolata

si se pune la incalzit pana se topeste ciocolata.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin albicoase,apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza.Cand ciocolata s-a topit se toarna amestecul peste oua in fir subtire si se amesteca continuu.Se pune amestecul in cratita si se pune pe foc mic amestecand incontinuu pana se ingroase ca o budinca.Se lasa la racit.

3. Glazura:ciocolata rupta bucati se pune intr-un castron impreuna cu laptele ssi untul si se da la mw 1 min,apoi se amesteca si daca nu s-a topit bine ciocolata se mai da 1 min.
4. Asamblare:se taie capacelul eclerelor,se pune crema,

frisca

si capacelul.Se glazureaza cu ciocolata topita

si se orneaza cu ciocolata alba.



Articol recomandat de pasiunepentrubucatarie.blogspot.com