Ecler Doina
articol scris de claudiu89 blog ebucatar.blogspot.com
Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
pentru aluat:
200 g faina
100 g ulei de palmier
4 oua
1 lingurita zahar
1 varf de cutit sare
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de cremsnit
pentru decor:
Mod de preparare: Puneti la fiert laptele (apa) cu uleiul de palmier. Cantariti bine toate ingredientele, pentru ca este important sa nu gresiti, nu merge la ochi. Adaugati zaharul vanilat, praful de sare si zaharul.
Cand clocoteste adaugati toata faina deodata, luati de pe foc si amestecati energic cu telul sau mixati pana se desprinde de pe marginile cratitei, apoi mutati totul intr-un castron.
Dupa ce s-a racorit, adaugati ouale unul cate unul si mixati sau frecati cu telul, dupa fiecare ou, pana ce aluatul se desprinde de pe marginile castronului.
Ungeti o tava cu ulei de palmier, puneti aluatul intr-o pompa de spritat (sau intr-un cornet) si asezati in tava tava baghete de 7-8 cm lungime, la distanta de 2 cm intre ele pentru ca vor creste. Dati tava la cuptorul bine preincalzit, la foc mediu, pentru 30 minute. Nu deschideti deloc cuptorul, pentru ca se lasa aluatul!!! Daca arde cuptorul, puneti inca o tava dedesubt, iar tava cu ecleruri pe la jumatatea cuptorului.
Ti se topesc in gura, sunt foarte aromate, aspectuoase si de mare efect. Pofta buna.