contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ecler Cu Crema De Vanilie Si Frisca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Imi era dor de ceva dulce.. Si am constatat ca n-am facut pana acum eclere, deci era necesar sa ma apuc de treaba. Pentru reteta m-am inspirat de la Miha, caruia ii multumesc.
 
Ingrediente:

Pentru coji:
125 g faina
50 g unt
50 g ulei
250 ml apa
½ lingurita sare
½ lingura zahar
3 oua
Pentru crema:
3 galbenusuri
3 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
2 linguri faina
500 ml lapte dulce
200 g unt
Pentru ornat:
150 ml frisca lichida
1 plic zahar vanilat


Apa am pus-o la fiert impreuna cu uleiul, untul, zaharul si sarea. Cand a inceput sa clocoteasca, am adaugat faina toata  odata. Am amestecat bine-bine cu o lingura de lemn, pana aluatul se desprindea de pe fundul vasului. Am lasat aluatul sa se racoreaca putin, apoi am adaugat ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Cu ajutorul unui pos, am spritat aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am dat tava la cuptorul preincalzit la foc mic pentru cca 20-25 minute.
Apoi am oprit focul si am lasat cojile in cuptor pentru inca vre-o 30 minute. Am lasat cojile sa se raceasca bine.
Intre timp am pregatit crema: am frecat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, pana s-a albit si a devenit ca o crema. Am pus faina in ploaie, si am amestecat bine. Treptat am incorporat laptele si am pus vasul pe foc mic, lasand sa fiarba pana s-a ingrosat ca o budinca. Am adaugat untul taiat cubulete si am amestecat pana s-a topit, rezultand cu crema legata. Am lasat crema sa se raceasca.
Smantana impreuna cu zaharul vanilat le-am batut cu mixerul, pana s-a intarit.
Cojile le-am taiat pe ling, iar pe partea de jos, cu posul am pus un strat de crema si unul de frisca.
Am acoperit cu cealalta jumatate, am pudrat cu zahar vanilat si le-am dat la rece.
Am papat cu mare pofta!!