contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ecler Cu Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Va amintiti de eclerele si choux-urile aperitiv facute nu de mult? Ei, bine, atunci am facut si cateva eclere desert, cu crema de ciocolata si frisca.

Aluatul este unul clasic de patiserie frantuzeasca, adica 75 ml apa, 50 ml ulei si un praf de sare se pun la fiert. Cand amestecul da in clocot se adauga treptat 3-4 linguri de faina, se amesteca putin pe foc apoi se da vasul deoparte. Puteti da vasul deoarte si imediat dupa ce apa clocoteste, si sa puneti faina dupa aceea.
Se continua amestecatul ingloband 3 oua, pe rand. Aluatul final trebuie sa fie ca o pasta groasa. Am pus aluat cu poşul pe tava unsa putin cu ulei.

Tava se pune la foc mic maxim 15-20 de minute.

Eclerele ies umflate, dar goale pe dinauntru. Cand se racesc se scot cu ajutorul unei lame de cutit de pe tava, se taie in lungime pe din doua si se umplu cu o crema de care doriti (mie mi-a placut de ciocolata), apoi se pune si un strat de frisca, iar capacelul se poate pudra cu zahar pudra vanilat.
De aproape:

Si varianta de cofetarie, cu sos de visine adaugat de mine:

Pofta buna! :)

Articol recomandat de caietul-cu-retete.blogspot.com