Duminica Alaturi De Prieteni - Tarta Cu Pere Si Ciocolata De La "placeri Simple"
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Buna dimineata, dragilor :) Vin azi la voi nu cu o pacaleala (ca de, e 1 aprilie) ci cu o premiera in rubrica aceasta saptamanala. De data asta la masa noastra nu poposeste o doamna, ci un "el", impatimit in ale bucataritului si bunului gust. E vorba de Mihai, cel care scrie blogul "Placeri simple". S-o numi asa blogul, si poate ca retetele de pe el or fi simple, dar va garantez ca dupa ce le veti face placerile vor fi maxime! Intotdeauna am citit cu drag postarile lui Mihai, si chiar am facut unele din retete (chiar daca nu i-am spus :P) care au iesit foarte bine si foarte bune. Mersi, Mihai :)
Acum va las sa vedeti ce bunatate ciocolatoaso- fructata avem la masa de duminica
"Salutare dragi prieteni! Am acceptat cu mare drag invitatia Brandusei dinaceasta duminica (sper sa nu fie o pacaleala, avand in vedere ca azi e 1aprilie :) ) si sper careteta mea sa va fie pe plac. Ca sa fiu sigur de treaba asta am ales sa pregatescceva dulce pentru ca sunt si eu, la fel ca multi dintre voi, innebunit dupadulciuri (chiar le-am dedicat si o simfonie!).Pentru reteta am apelat la una din cartile unui englez blond iubit de toatalumea pentru dezinvoltura sa, dar mai ales pentru felul in care a adus arta dea gati de la nivelul bucatariilor restaurantelor la cel al bucatariilorpersonale. Da, ati ghicit, e vorba de Jamie Oliver, cel pe care il admiram cutotii. Iar reteta imprumutata de la el este o tarta cu pere si ciocolata.
Daca vreti sa leneviti mai mult (e duminica doar, ce naiba!) puteti folosi faraprobleme un aluat frantuzesc din comert. In cazul in care vreti sa plusati lacapitolul gust, bateti cu mixerul 100 gunt (la temperature camerei) cu 70 gzahar fin pana se omogenizeaza si are o consistenta usor cremoasa. Adaugatiun ou si mai mixati un pic. Ca saobtineti coca, e nevoie, evident de faina. Mai exact, de 200 de grame, la care plusati si cu o lingura rasa de cacao. Amestecati ingredientele pana obtineti ococa inchisa la culoare, pe care o intindeti direct pe o tava de tarta si odati la frigider pentru 30 de minute. In timpul asta, preincalziti cuptorul la170 de grade. Cand cele 30 de minute au expirat, scoateti aluatul din frigidersi dati-i cateva gauri cu furculita. Apoi, puneti o foaie de copt peste el,trantiti cu spor deasupra niste orez sau fasole uscata si dati la cuptor pentru10-15 minute. Cand e gata, lasati-o putin sa se raceasca.
In timpul asta pregatiti umplutura. Aveti nevoie de:
- 125 g migdale,macinate grosier, pentru o textura usor crocanta
- 2 oua mari
- 125 g unt moale
- 2 oua mari
- 125 g unt moale
- 180 g ciocolataneagra (sau jumatate ciocolata neagra si jumatate ciocolata cu lapte)
- 100 ml smantanadulce
- 3 pere micute, decojite, fara samburi si taiate in doua
- 3 pere micute, decojite, fara samburi si taiate in doua
Puneti intr-o craticioara la foc mic untul si ciocolata si amestecaticontinuu pana s-au topit. Luati luati oala de pe foc si adaugati smantana dulce.Dati oala deoparte. Intr-un bol amestecati cele doua oua cu migdalele macinatesi adaugati amestecul de ciocolata si unt. Turnati amestecul peste aluat si punetijumatatile de pere in amestecul de ciocolata. Dati la cuptor pentru aproximativ40 de minute, pana cand amestecul e ferm, iar perele s-au inmuiat.
Pentru a aduce un usor contrast la gustul puternic de ciocolata, putetiservi tarta cu putina frisca alaturi.
Va doresc sa aveti o duminica cat mai frumoasa si insorita. Aaa, si avetigrija la pacaleli!"
O sa incerc sa ma feresc, Mihai, dar ca de fiecare data sunt sigura ca o sa uit si o sa ma trezesc ca se face mare haz pe seama mea :))) Dar nu-i nimic, nu ma supar. Cat despre tarta ta, m-am indragostit de ea. Imi plac la nebunie aromele pe care le-ai folosit, si mai ales migdalele din crema.
Dragi prieteni, cred ca acum vedeti ca nu v-am pacalit! Mihai chiar stie sa gateasca. Si face numai bunatati. Daca vreti sa va convingeti, dati o raita pe blogul lui "Placeri simple" si incercati cate ceva de acolo. N-o sa va para rau!
Daca doriti sa deveniti parte a acestui proiect si sa petreceti o zi de duminica la mine pe blog, puteti sa-mi trimiteti un mail la [email protected]
O Duminica calma si relaxanta va doresc.
Hugs & kisses