Duminica Alaturi De Prieteni : Placinta Cu Carne, Ciuperci Si Brie De La "all Day Cooking"
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Scroll down for English recipe
Salutare, dragi prieteni si bine ne-am regasit in anul 2012 cu proiecul acesta de suflet "Duminica alaturi de prieteni". Sper ca toata lumea s-a intors de prin concedii, asa ca azi va invit sa cititi un blog tinerel si gustos. "All day cooking" apartine Nicoletei, care se ingrijeste cu mare drag de el. Eu l-am descoperit foarte recent si de atunci ne-am intersectat destul de des (o sa vedeti saptamana viitoare de ce). Soarta, mi-am zis eu. Si cum eu cred destul de mult in soarta, nu se putea sa nu vi-l prezint si voua. Dar, s-o lasam pe Nicoleta sa va spuna mai multe:
Ideeaunui blog culinar mi-a venit cu ceva mai putin de un an in urma si cum in gluma spuneam, ii ofera sotului posibilitatea de a manca o doua oara ceva ce i-a placut. Oricat de ciudat ar suna, rareori repet cate o reteta, asa cum poate ati observat nu prea folosesc cantarul de bucatarie si prefer sa gatesc in functie de inspiratia de moment.
Suntdestul de putine persoane care stiu ca in spatele blogului meu este o sotie si mamica, medic si cadru didactic, cufoarte putin timp liber la dispozitie, dar careia ii place sa gateasca si o face aproximativ zilnic pentru ca apreciem mancarea proaspata si varietatea meniurilor.
IdeeaBranduseide a petrece o Duminica alaturi de prieteni chiar si in casuta virtuala mi-a placut foarte mult. Timpul demulte ori nu ne permite sa petrecem prea mult timp impreuna cu cei apropiati, dar sper ca prietenii Brandusei si ai mei, sa ne onoreze cu prezenta sisa savureze alaturi de noi o placinta cu carne.
Placintacu carne de curcan, ciuperci si Brie
Crusta:
1 si 1/2 cana de faina alba bio
150 gr unt
2 linguri de faina
2 linguri de lapte
1 ou
5 gr praf de copt
Umplutura:
300 gr piept de curcan
1 lingur de unt
2 linguri de ulei
300 gr ciuperci brune
2 morcovi
1 ceapa
sare
piperalb
ierburide Provance
100 gr branza Brie
2 linguri de faina
1 ou pentru uns crusta
Fainaam amestecat-o cu praf de copt, apoi am adaugat untul taiat cubulete, lapte, smantana si oul si am framantat pana cand am obtinut o coca nelipicioasa, elastica. Aam lasat la rece coca pana cand am pregatit umplutura.
1 lingura de ulei si 1 lingura de unt le-am pus sa se incinga intr-o tigaie, apoi am adaugat carnea taiata cubulete si morcovii rondele. Am lasat carnea de curcan sa se rumeneasca timp de aproximativ 5 minute. Intr-o alta tigaie am incalzit restul de ulei, iar in momentul cand a fost bine incins am adaugat ciupercile taiate in sferturi si ceapa taiata destul de grosier. Ciupercile au lasat putina apa, iar in momentul cand a scazut aproape complet cantitatea de lichid am adaugat peste ciuperci carnea, morcovii si cele 2 linguri de faina si am amestecat astfel incat faina s-a distribuit omogen. Cand am luat de pe aragaz am adaugat putina sare, piper alb si ierburi de Provence.
Am impartit aluatul pentru crusta in 2 jumatati. Prima jumatate de coca am intins-o pe masa infainata si am asezat-o intr-o tava ceramica unsa cu putin ulei. Am acoperit fundul si peretii tavii cu acest alut si am taiat excesul de coca pentru a nu iesi din tava. Am pus umplutura peste coca si am presarat bucatele de branza Brie deasupra. Am acoperit umplutura cu cealalta foaie de aluat. Pentru ca mi-a ramas destul de multa coca am folosit restul pentru a decora placinta.
Placintaam copt-o in cuptor la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 1 ora. Cu 15 minute inante de o scoate din cuptor am uns crusta cu ou batut.
Multumesc mult Brandusei pentru aceasta duminica frumoasa petrecuta printre prieteni sipentru caldura cu care a intampinat o nou-venita!
Cu mare placere, Nicoleta. Iar voi, dragi prieteni, dati fuguta dupa noi retete. "All day cooking" va asteapta.
Daca doriti sa deveniti parte a acestui proiect si sa petreceti o zi de duminica la mine pe blog, puteti sa-mi trimiteti un mail la [email protected]
O Duminica calma si relaxanta va doresc.
Hugs & kisses