Dulceata Si Gem De Caise
articol scris de truedelights blog
Pentru dulceata de caise avem nevoie de:
Procedam astfel:
Spalam caisele ,le desfacem in doua
si indepartam samburii.
Punem apa si zaharul la fiert pana se
formeaza un sirop gros.
Adaugam bucatile de caise si lasam
sa fiarba la foc mic.
Amestecam foarte rar si usor sa nu
faramam de tot caisele.
Spre sfarsit adaugam zeama de lamaie
si zaharul vanilinat.
Dulceata este gata in 30-35 minute.
Mie imi plac mult si samburii caiselor,
asa ca i-am decojit si i-am adaugat
si pe acestia in dulceata,la final,
dau un gust deosebit!
Spalam bine borcanele ,le sterilizam
si uscam , apoi le umplem cu dulceata
fierbinte. asezam capacele si dupa ce se
racesc, borcanele se pot pune in camara
pentru iarna.
Pentru gemul de caise avem nevoie de:
- 1 kg caise bine coapte
- 600 g zahar
- 1 lingura cu zeama de lamaie
- 1 zahar vanilinat
Dupa ce spalam si indepartam
samburii, taiem caisele in felii subtiri.
Le amestecam cu zaharul si le lasam
peste noapte la frigider.
A duoa zi le punem la fiert, pe foc mic.
Amestecam mai des si avem grija ,
pentru ca are tendinta sa se lipeasca.
Adaugam zeama de lamaie si zaharul
vanilinat spre sfarsit.
Gemul de caise este gata cam in 35-40 minute.
Se pune fierbinte in borcanele sterilizate.
Gemul de caise are un gust deosebit si poate fi folosit cu succes la diferite prajituri.