Dulceata Naturala De Ghimbir
articol scris de lia blog floare-floare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Este o dulceata
puternic picanta, care se ia ca tonic digestiv, ca antiseptic faringian si ca
stimulent nervos.
Pe langa calitatile terapeutice excelente…este foarte gustoasa la prepararea dulciurilor, atat sub forma solida cat si sub forma lichida.
Timp de
pregatire: 20’
Ingrediente:
2
cani ghimbir ras, ramas dupa
extragerea siropului
300g miere de
albine
Mod de
preparare:
Topim
mierea daca nu este fluida, lasam 2-3 linguri deoparte, iar restul o amestecam foarte
bine, cu ghimbirul.
Golim compozitia
intr-un borcan sterilizat in prealabil, apasam cu lingura sa nu ramana goluri
de aer, adaugam si restul de miere, formandu-se astfel o pelicula protectoare
la suprafata. Capsam borcanul si-l depozitam in camara la racoare.
Pofta
buna!